Ce sunt suplimentele alimentare?

Care sunt beneficiile suplimentelor alimentare? Astăzi vom vorbi despre suplimentele alimentare și când aveți nevoie de ele.

Ce sunt alimentele functionale din puct de vedere nutriționale ?

Alimentele funcționale din punct de vedere nutrițional sunt alimente utilizate pentru a suplimenta componente nutriționale specifice, cum ar fi vitaminele și mineralele. Pentru fiecare componentă nutritivă, valoarea standard (limită superioară și limita inferioară) a cantității conținute în ghidul de aport zilnic este stabilită de țară, iar dacă respectă standardul, va fi notificată țării. Puteți afișa funcția componentei nutriționale corespunzătoare fără a solicita permisiunea.

În ultimii ani, au fost comercializate o varietate de suplimente pentru a suplimenta deficiențele nutriționale care au devenit dezechilibrate în alimentație. Se poate spune că suplimentele fac parte din alimentele funcționale din punct de vedere nutrițional în ceea ce privește suplimentarea componentelor nutriționale care sunt deficitare, dar printre suplimente, pentru componente specifice precum vitaminele și mineralele care au fost stabilite de standardul național, doar alimentele care îndeplinesc valorile standard. sunt alimente funcționale din punct de vedere nutrițional.

Etichetarea alimentelor funcționale din punct de vedere nutrițional

În etichetarea alimentelor funcționale din punct de vedere nutrițional, se indică faptul că este un aliment funcțional din punct de vedere nutrițional, precum „aliment funcțional nutrițional (vitamina C)”, iar după acesta este afișat numele componentei nutriționale corespunzătoare. În ceea ce privește ingredientele etichetate, de exemplu, „Vitamina C este un nutrient care ajută la menținerea sănătății pielii și a membranelor mucoase și are efect antioxidant”. 1) și În conformitate cu standardele de etichetare a alimentelor, notația funcției nu poate indica funcția ingredientelor, altele decât ingredientele nutritive specificate în standard, sau utilizări specifice pentru sănătate, cum ar fi „pentru ochi obosiți”.

În plus, pentru alimente funcționale din punct de vedere nutrițional, este specificat aportul zilnic recomandat și este afișat numărul de componente nutriționale pe aport zilnic. În plus, multe dintre aceste ingrediente nutriționale nu sunt mai eficiente, așa că este important să urmăriți volumul și utilizarea. mentionat pe pachet.

Ce sunt suplimentele alimentare?

Un alt lucru de reținut este cum să economisiți. Alimentele funcționale din punct de vedere nutrițional îndeplinesc standardele naționale pentru ingrediente nutriționale specifice, dar dacă nu sunt bine conservate, nu există nicio garanție că vor fi îndeplinite până în momentul în care sunt ingerate. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de păstrare de pe ambalaj și consumați în termenul limită.

Alimentele nutritive-funcționale sunt luate pentru a suplimenta nutrienții deficitari pentru a preveni aportul de nutrienți necesari să devină deficitar și să provoace disconfort fizic. Cu toate acestea, în loc să suplimenteze nutrienții deficitari dintr-o dietă normală cu alimente nutriționale funcționale, cum ar fi suplimentele, pentru sănătate, consumați zilnic o dietă bine echilibrată, bazată pe alimente de bază, feluri principale și garnituri. Sa tineti minte.

Ce sunt suplimentele alimentare în general?

„Suplimentul alimentar” în general, se referă la un aliment care a fost destinat să suplimenteze nutrienții, este greu să se ia cantitatea necesară doar din dietă. Alimentele care sunt așa-numitele „alimente sănătoase” și „suplimente”, precum și băuturile și alimentele de tip jeleu care sunt servite ca parte a terapiei nutriționale în unitățile medicale (spitale) și de îngrijire sunt numite „suplimente nutritive”. Poate ai auzit de el.

Când lumea discuta despre alimentele sănătoase în 2000, odată era definită ca „suplimente alimentare” care nu sunt sub formă de tablete sau capsule, care sunt utile pentru menținerea sănătății bune. Dar acum, „suplimentul alimentar” nu este o instituționalizare deosebită, cum ar fi prin lege și în termeni care sunt definiți în lege. Conform legii, toate alimentele și băuturile, cu excepția produselor farmaceutice și cvasi-medicamentelor, sunt clasificate ca „alimente”.

Deși nu este instituționalizat, dacă explici ce sunt „suplimentele alimentare” în termeni generali, înțelegi că sunt „alimente pentru completarea alimentației greu de obținut în cantitatea necesară doar prin dietă”.

Despre nutriție și sincronizare care tind să fie deficitare

Nutriția care tinde să fie deficitară se modifică din când în când. Este posibil să deveniți dezechilibrat, fără să știți, din cauza modificărilor preferințelor alimentare sau a pierderii sezoniere a apetitului. Pe măsură ce îmbătrânești, s-ar putea să-ți fie dificil să mănânci alimente tari, hrana s-ar putea să devină subțire sau s-ar putea să te îmbolnăvești și să nu obții suficientă nutriție. Suplimentele alimentare sunt utile în astfel de cazuri.

Dacă puteți obține suficient din dieta dvs. zilnică, nu este nevoie să completați cu suplimente alimentare. Și nu vă faceți griji prea mult dacă nu vă îndepliniți cerințele zilnice de aport. Cu toate acestea, dacă nu obțineți suficient din dieta dvs., dar doriți să rămâneți sănătoși, vă puteți baza pe suplimentele alimentare.

De exemplu, persoanele în vârstă care au nevoie de îngrijire pe termen lung sunt cunoscute a fi lipsite de nutrienți precum proteinele, mineralele, vitaminele și fibrele alimentare. Din acest motiv, un supliment alimentar care conține o combinația acestora, se recomada a fi luat. De asemenea, chiar dacă mănânci regulat și faci sport, poți continua să ai constipație sau să ai tranzituri intestinale neregulate? Pe baza unei alimentații bine echilibrate, dacă simți că ești deficitar, încearcă să obții ajutor din suplimente alimentare.

Partajează articolul